Verhaalsonderzoek openstaande vorderinge

Verhaalsonderzoek opstarten?

Een ondernemer kijkt altijd vooruit, op weg naar de toekomst met betere presentaties en een hoger rendement. Door deze vernieuwingsdrang laten we vaak veel geld liggen. Dat is zonde, het is vooral ook onnodig. Wat valt er voor uw organisatie nog te halen? Edelhardt Recherchebureau zoekt het graag voor u uit.

 


Hoe werkt een verhaalsonderzoek?

De meeste bedrijven hebben vorderingen liggen. Hoe groter het bedrijf, des te meer klanten en leveranciers er zijn, hoe hoger het aantal uitstaande vorderingen. Edelhardt Recherchebureau zoekt uit welke mogelijkheden er bestaan om verdere stappen te nemen en welke manier van handelen het meest effectief is. Dit zijn een aantal elementen die bij een verhaalsonderzoek aan de orde komen:

 

1. Compleet overzicht

Edelhardt Recherchebureau verzorgt een compleet overzicht van beslagmogelijkheden bij een vordering.

2. Vermogenspositie

Er wordt uitgebreid gekeken naar de vermogenspositie van de tegenpartij, van een kale kip kunt u immers niet plukken.

3. De kosten

Er wordt bepaald of de kosten van een gerechtelijke procedure ook teruggevorderd kunnen worden.

Edelhardt Recherchebureau voert verhaalsonderzoeken uit voor advocatenkantoren, kredietverstrekkers, vastgoedmakelaars en particulieren die graag weten welke kansen er liggen om een zaak aan te spannen.


Confrontatiegesprek

Edelhardt Recherchebureau voert desgewenst een

confrontatiegesprek uit met de schuldenaar. Uit ervaring is gebleken dat bij een directe confrontatie met een schuldenaar, de dossiers een korte doorlooptijd hebben. Vooraf wordt het gesprek in overleg met de opdrachtgever tot in detail besproken. Tijdens het confrontatiegesprek stellen we ons ook op als visitekaartje voor uw bedrijf. Een confrontatie met een schuldenaar hoeft niet te escaleren, vaak betreft het zakelijke relaties waar u in de toekomst nog vaker zaken mee zult doen of in uw sector nog vaker zult tegenkomen.

Blik op de toekomst

Een verhaalsonderzoek fungeert ook als evaluatie van uw zakelijke contacten. Uitstaande vorderingen zijn niet altijd een probleem, het hoort bij ondernemen. Met een verhaalsonderzoek verkrijgt u tevens meer inzicht in de positie van uw relaties. Hoe staan ze ervoor? Is het een betrouwbare partner in de toekomst? Wat moet ik doen wanneer deze leverancier plotseling uitvalt? Wees probleemsituaties voor door een verhaalsonderzoek uit te voeren. Zo kunt u kunt anticiperen op mogelijke problemen. Het gaat niet alleen om vorderingen in het verleden, een verhaalsonderzoek biedt ook een blik op de toekomst.

Versterk uw imago

Wees geen dief van uw eigen portemonnee, laat vorderingen niet liggen. Het kan een kwestie zijn van onmacht, maar ook zeker van onwil. Sommige leveranciers en afnemers azen op bedrijven die vorderingen laten liggen. Het is naar buiten toe belangrijk te tonen dat uw organisatie daadkrachtig is en dat u schuldenaars durft aan te pakken. Hier zult u niet alleen direct de financiële vruchten van plukken, het zet ook een trend voor de toekomst. Malafide bedrijven met slechte intenties zullen uw organisatie mijden, andere ondernemers zullen juist graag met u samenwerken.

We geven u graag meer informatie over de werkwijze bij een verhaalsonderzoek, neem vrijblijvend contact op met Edelhardt Recherchebureau en we nemen de mogelijkheden met u door. Laat vorderingen niet liggen, wij zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.