BEDRIJFSFRAUDE / BEDRIJFSRECHERCHE

BEDRIJFSFRAUDE / BEDRIJFSRECHERCHE

Met Bedrijfsrecherche Bedrijfsfraude Voorkomen

U geeft leiding op basis van vertrouwen, werknemers en collega’s worden uitgedaagd om zelf verantwoordelijkheid te nemen voor hun werkzaamheden en verplichtingen. In de meeste gevallen werkt deze aanpak, helaas is er een klein percentage werknemers die misbruik maakt van deze situatie. De stap van verantwoordelijk gedrag naar bedrijfsfraude is voor de meeste mensen ondenkbaar, het is de uitzondering op de regel die voor problemen zorgt. Zekerheid maakt samenwerken en delegeren een stuk eenvoudiger, en maakt de werknemers productiever. Voorkom bedrijfsfraude binnen uw organisatie. Onze bedrijfsrechercheurs staan u graag te woord.

Vertrouwen is de basis

Bij onderzoek naar bedrijfsfraude kan vertrouwen snel omslaan in wantrouwen, het is van belang dat elk onderzoek naar fraude binnen het bedrijf op een delicate wijze wordt uitgevoerd. Er zijn verschillende vormen van bedrijfsfraude die tot grote financiële consequenties kunnen leiden voor u als werkgever.

DE MEEST VOORKOMENDE VORMEN VAN BEDRIJFSFRAUDE

 • Arbeidsverzuim

  Werknemers voeren hun taken niet uit en verspillen kostbare tijd. Dit kan zowel op externe locaties plaatsvinden als op kantoor. Naast het verlies van productieve uren kan het leiden tot overschrijding van
  deadlines wat een domino effect tot stand kan brengen.

 • Ziekteverzuim

  De meeste werknemers zijn liever op hun werkplek dan ziek in bed. U wilt geen politieagent spelen wanneer de werknemer zich toch al naar voelt. Helaas maken sommige werknemers misbruik van deze situatie, het minimaliseren van ziekteverzuim kan hoge ziektekosten besparen.

 • Diefstal Van Voorraden

  Voorraadbeheer moet nauwkeurig worden bijgehouden. De gehele inventaris moet geregistreerd worden en gecontroleerd. Laat deze verantwoordelijkheid niet rusten op één persoon of afdeling. Voorkom diefstal van voorraden en voorkom onduidelijkheid in het magazijn.

 • Diefstal Van Gegevens

  Cyber Security komt steeds vaker onder de aandacht, zeker met oog op bedrijfsfraude. Elk systeem moet beveiligd zijn, toegang moet op individueel niveau geregeld worden en de juiste encryptie is van levensbelang voor elke organisatie.

 • Corruptie

  Het uitgangspunt bij een goed functionerend bedrijf is altijd vertrouwen. Toch kan er een rotte appel in de schaal liggen. Door de juiste controles uit te voeren kan corruptie snel en op subtiele wijze opgespoord worden.

 • Bedrijfsrecherche

  Het intern opzetten van een team om bedrijfsfraude op te sporen voorkomt (voortijdig) uitlekken van gevoelige informatie. Het maakt het bedrijf een veilige en comfortabele plek voor alle werknemers wanneer dit op de juiste wijze geïmplementeerd wordt. Onze afdeling bedrijfsrecherche draagt graag oplossingen aan.

Voorkom Bedrijfsfraude

Bedrijfsfraude kan op elke afdeling en op elk niveau van uw organisatie voorkomen. De omvang van het bedrijf speelt daarbij geen rol. De afdeling bedrijfsrecherche van Edelhardt Recherchebureau hanteert verschillende onderzoeksmethodieken. Door de juiste methode in de juiste situatie in te zetten kan bedrijfsfraude met een grote mate van zekerheid opgespoord en aangetoond worden. Daarbij is het van cruciaal belang om bewijsmateriaal te verzamelen en veilig te stellen. Wanneer een onderzoek leidt tot een aangifte is het belangrijk om de juiste procedures te volgen en het bewijsmateriaal volgens protocol te verzamelen en te documenteren. Voorbeelden van drie methodieken welke worden toegepast door Edelhardt Recherchebureau:

 1. Administratief onderzoek: Klopt alle data en wordt deze op de juiste wijze opgeslagen en gearchiveerd?
 2. Observatie en controle van medewerkers: Het spreekt voor zich dat elke vorm van observatie en controle op een subtiele wijze uitgevoerd wordt.
 3. Gesprekken met verdachten: Een dialoog aangaan met een verdachte dient op een tactvolle wijze plaats te vinden. Het vertrouwen mag niet omslaan in wantrouwen, zeker niet wanneer de verdachte na een gesprek onschuldig blijkt te zijn.

Innovatieve fraude detectie

Edelhardt Recherchebureau past de meest vooruitstrevende technieken en methodieken toe binnen het onderzoek naar bedrijfsfraude. Gun uw werknemers en collega’s een werkomgeving waar vertrouwen en persoonlijke verantwoordelijkheid onderdeel uitmaakt van het bedrijfs DNA. Dat leidt niet alleen tot een hogere productiviteit, het zal ook
een positieve invloed uitoefenen op het moraal van alle werknemers.