Verzekeringsfraude algemeen

VERZEKERINGSFRAUDE ALGEMEEN

Onderzoek naar verzekeringsfraude

We dragen als samenleving veel geld af aan verzekeringen. Zo worden hoge kosten voorkomen wanneer er iets mis mocht lopen. Een logisch systeem waarbij de grote massa de kosten dekt voor het individu. Helaas zijn er mensen en ondernemingen die hier misbruik van maken. Die zien een verzekering als een spaarrekening waar ze desgewenst in de pot kunnen graaien. Wanneer u het vermoeden heeft dat klanten zich schuldig maken aan verzekeringsfraude is het raadzaam een doortastend onderzoek uit te laten voeren. Edelhardt recherchebureau is uw partner bij het bestrijden van verzekeringsfraude.

Vormen van verzekeringsfraude

Er zijn verschillende manieren van verzekeringsfraude, dit zijn enkele vormen die vaak voorkomen:

Fraude bij diefstal

Een diefstal is geen pretje. Naast het verlies van waardevolle zaken, zowel persoonlijk als financieel, kan diefstal ook emotioneel een grote impact veroorzaken. Bijvoorbeeld wanneer er iemand in de woning is binnengedrongen, dat is een angstaanjagende gedachte. Het kan erg aanlokkelijk zijn om de omvang van de diefstal een stukje omhoog te krikken. Een voorwerp dat iets duurder is dan in werkelijkheid, de omvang van de gestolen voorraad, sommige “gestolen” spullen zijn wellicht via de achterdeur verkocht. Diefstalfraude komt vaak voor, bij zowel particulieren als bij bedrijven. Middels een grondig onderzoek van Edelhardt recherche komt de waarheid naar boven.

Fraude bij vernieling

Er loopt wat gajes rond, onzichtbare boosdoeners die de boel vernielen en voor grote schade zorgen. Toch zit een ongeluk soms in een klein hoekje, of de verzekering is net iets interessanter dan zelf investeren. Is de vernieling op de verzekeringspapieren wel naar waarheid ingevuld? Een forensisch onderzoek of sporenonderzoek door Edelhardt recherche kan in dit geval uitkomst bieden. Uiteraard is een discrete werkwijze volgens uw maatstaven altijd het uitgangspunt.

Letselschade

Het komedie cliché van de man die zijn arm in het gips heeft met een verband om het hoofd is eigenlijk niet om mee te lachen, letselschade kan een grote impact uitoefenen op het leven van een slachtoffer. Ook voor een verzekeraar kunnen dit soort kwesties voor zeer hoge kosten zorgen. Wanneer er twijfel bestaat over de herkomst van het letsel of de impact hiervan kan het raadzaam zijn om dit soort lijfelijke schade te laten onderzoeken.

Laat de fraudeurs niet lopen

Elke verzekeraar heeft deskundigen in huis die bij het vermoeden van verzekeringsfraude onderzoek uitvoeren. Wanneer het aantal verdachte zaken te groot is, of er komen bepaalde specialismen om de hoek kijken kan Edelhardt recherchebureau u bijstaan bij een doortastend onderzoek waarbij we volgens uw normen en waarden te werk gaan. We zetten de expertise en capaciteit van onze organisatie in om twijfel weg te nemen en fraudeurs op te sporen. Hierbij werken we uiteraard met gediplomeerd personeel met de juiste certificaties, we handelen altijd volgens de privacygedragscode. Naast het toetsen van de opgave van de verzekerde voeren we ook actief onderzoek uit om onwaarheden op te sporen. Door alle feiten te documenteren en volgens protocol bewijsmateriaal te verzamelen staat u sterker en kunt u verzekeringsfraude opsporen en reduceren.

Neem vrijblijvend contact op met
Edelhardt bedrijfsrecherche voor meer informatie over de diensten die we u kunnen bieden op het gebied van verzekeringsfraude.